Skavanka yoga

Yoga betyder egentlig bare at forene

Jeg vil i dette opslag skrive lidt om min arbejde og min erfaring med om SKAVANKA yoga

Målgruppen, er folk med forskellige smerte og psykiske problematikker.
Kroppen og psyken hænger uløseligt sammen, så en fysisk smertetilstand, kan sagtens være psykisk betinget- og den anden vej rundt, forstærke hinanden både på godt og ondt.
Jeg arbejder med krop og psyke som en enighed, som ikke kan eller skal skilles ad.
Når vi psykisk har mere overskud, kan vi bedre rumme en krop der har ondt, og det samme gælder når kroppen har ondt kan det være svært at rumme en psyke der er træt


Så derfor er det vigtigt at arbejde med begge dele, for at kunne komme fremad, og opnå bedring og forening- specielt med folk med kroniske smerte tilstande eller psykiske problemstillinger, kan det ikke skilles ad, da det vil forøge splittelsen, og gøre tilstanden værre.

Målgrupper på holdene kan være alt fra genoptræning efter en skade, rygmarvsbrok, kronisk hovedpine efter en ulykke, fibromyalgi, Ehlers-Danlos, gigt sygedomme, og alt derimellem, der går også traumeklienter, og klienter med svære uforklarlige smerter, som har rigtig god gavn af skavanka forløbene.
Jeg arbejder sammen med fysioterapeuterne omkring de enkelte klienter, som før har været i forløb og er henvist fra fysioterapien.


Jeg oplever at mange med kroniske smerter, frakropler sig deres krop. og bliver uvenner med den, når man gør det-- fra kobler man sig selv, og det bliver en ond cirkel, hvor man til sidst ikke tør gøre noget fordi man er bange for at få ondt, og til sidst bliver handlingslammet, dette kan medføre psykiske symptomer, som tomhed, angst depression, opgivelse, følelsen af at være fanget i sin krop, eller være bange for fysiske aktiviteter.

Kroppen og psyken har brug for fysisk aktivitet, bla. for at nervesystemet kan regulere sig, grunden til mange smerte patienter, er kronisk stressede er at kroppen bliver ved at sende stress signaler til hjernen fordi den har ondt.


Med kropsøvelser og åndedrættet, samvær og samhørighed, kan man hjælpe kroppen og nervesystemet til at slappe af, så den onde smerte cirkel kan begynde at få ro, og klienten kan vende tilbage til sin krop, med et andet nærværd og forståelse, uden at være bange, men igen opleve sig tilstede og stærk, og lige så stille opbygges selvtilliden både til sig selv, men ganske enkelt begynder kroppen at stole på sig selv igen, så man kan opleve ro og overskud.

Hvad er skavanka Yoga
Yoga betyder egentlig bare at forene, så via kropsøvelser, åndedræt og rytme- begynder vi at forene og skabe harmoni imellem krop og sind

Holdene er meget individuelle, da det er meget forskelligt hvad de enkelte målgrupper har brug for og kan lige nu.
kroppen er virkelig dygtig tilog kan relativ nemt komme tilbage til sin naturlige tilstand, når vi understøtter den rigtigt.
Ved rytmiske bevægelser, hvor vi arbejder med alle muskler i kroppen, og åndedrættet, finder kroppen og nervesystemet tilbage, og vi afslutter med en afspænding.

På holdene oplever jeg enorm stor omsorg og nærværd klienterne imellem, hvilket har stor betydning for hele undervisningen, her er der plads til at være den man er som man er.


Kærlig hilsen carina